Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Amsterdam gaat jongerenwoningen weggeven aan leraren

Amsterdam gaat volgend schooljaar honderd jongerenwoningen reserveren voor startende leraren. De maatregel is bedoeld om het snel oplopende lerarentekort terug te dringen.

De hoge huren in Amsterdam zijn voor leraren vaak reden om in een andere stad te solliciteren. Deze zomer nam de gemeenteraad daarom een voorstel van D66, PvdA en GroenLinks aan om hen voorrang te geven bij de toewijzing van woningen.

De gemeente Amsterdam maakt bekend dat de eerste honderd jongerenwoningen die vrijkomen gereserveerd zullen worden voor startende leraren in het primair of voortgezet onderwijs. Een van de voorwaarden is dat ze nog niet te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.

De regeling moet nog nader worden uitgewerkt met de onderwijsinstellingen, zegt de woordvoerder van onderwijswethouder Simone Kukenheim.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.