Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Alleen online colleges en tentamens tot de zomer

In overleg met de andere universiteiten heeft de VU besloten om het onderwijs en de tentamens online voort te zetten tot en met 29 juni.

Voor onderwijs en tentamens waar dit niet mogelijk is, zoals bijvoorbeeld bij practica of vaardigheidstrainingen, wordt gezocht naar oplossingen om studievertraging zoveel mogelijk te voorkomen. Indien nieuw overheidsbeleid vóór 29 juni activiteiten zoals practica op de campus weer mogelijk maken, dan zullen we deze weer opstarten en de studenten hierover informeren.

Door de omstandigheden komt er veel creativiteit, flexibiliteit en bereidheid bij studenten en medewerkers naar boven. Heel mooi om te zien! Deel vooral jullie ervaringen en help elkaar.

Informatie over online onderwijs via Canvas

Studenten worden via Canvas op de hoogte gehouden door hun docenten over hoe het online onderwijs eruit gaat zien. Mocht je nu nog geen informatie over je vakken hebben, dan zullen docenten dit zo snel mogelijk laten weten.

Voor de docenten is er een Canvaspagina ingericht met informatie over de mogelijkheden voor online onderwijs. Tevens zijn er facultaire contactpersonen beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en is er dagelijks een online spreekuur van 12:00 tot 13:00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op de Canvaspagina.

Verlenging maatregelen

De maatregelen van de overheid voor het hoger onderwijs gelden op dit moment nog tot 6 april. Deze maatregelen gelden ook voor het werken en onderzoek op de VU campus. Over een mogelijke verlenging van deze datum komt binnenkort meer duidelijkheid. Mocht het overheidsbeleid in de komende periode wijzigen, dan informeren wij iedereen via vu.nl/coronavirus over de gevolgen van de wijzigingen voor de activiteiten op de VU.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.