Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 juni 2024

Campus
& Cultuur

Alleen nog maar online college aan de VU? Dat blijkt een misverstand

Razendsnel verspreidt zich het bericht over de (virtuele) VU-campus dat er van september tot januari alleen maar online onderwijs zal worden gegeven. Blijkt niks van waar.

Het eerste semester van het nieuwe collegejaar wordt er in principe geen face-to-face-onderwijs gegeven, staat in een mail aan alle medewerkers van de faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen. Dat heeft veel onrust teweeggebracht.

Medewerkers zijn niet blij dat ze nog zeker tot januari moeten thuiswerken. Anderen, zoals docent human resource management Killian Wawoe, maken grootse plannen voor de nieuwe virtuele werkelijkheid. Buitenlandse VU-studenten zijn door de faculteit ook al op de hoogte gebracht, maar het bericht blijkt niet waar te zijn.

Angel eruit halen

“Ik denk dat het gaat om een verkeerde vertaling van mails van het college van bestuur”, zegt VU-woordvoerder Wessel Agterhof. Hij zegt druk bezig te zijn “de angel uit deze berichtgeving te halen.”

“Er is nog veel te veel onduidelijk”, zegt Agterhof, “maar we verwachten nog steeds dat het een hybride vorm wordt, waarbij hoorcolleges online worden gegeven. Daarnaast zijn er natuurlijk ook werkcolleges en andersoortige colleges. Hoe we dat gaan doen, hangt met allerlei andere dingen samen. Het openbaar vervoer, bijvoorbeeld, is een bottleneck omdat dat dat naar verluidt maar twintig procent van zijn capaciteit zal inzetten. Het is een enorm gepuzzel.”

Aanstaande vrijdag vergadert het college van bestuur over hoe de VU in de zomer en daarna verder gaat.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.