Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Advalvas wint Kring Award

Het artikel Het dievenparadijs dat eerder dit jaar in Advalvas verscheen, is in de prijzen gevallen. Redacteur Floor Bal ontving donderdag in Deventer de Kring Award voor het beste nieuwsverhaal van 2013. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het congres van de Nederlandse hogeronderwijsbladen.

Diefstal

Het verhaal gaat over het feit dat personeel en studenten niet bedacht op diefstal zijn. Volgens de jury, bestaande uit journalisten Marten Blankesteijn, André Vis en Theo Jongedijk, verdient het de prijs vanwege de grote maatschappelijke impact.  “Bovendien is Floor Bal er zelf op uitgetrokken, zijn de omstandigheden goed geverifieerd en is het verhaal van begin tot eind spannend opgeschreven.”

Goede maand

De prijs bestaat uit 500 euro en een mand vol Deventer koek. Voor Bal is dit sowieso een goede maand: drie weken geleden verscheen haar boek Het grote familieboek bij uitgeverij Spectrum.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.