Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juli 2024

Campus
& Cultuur

Advalvas-redacteur Welmoed Visser wint Kring Award

Met haar verhaal over wetenschappers die uit de ratrace stapten, heeft Ad Valvas-redacteur Welmoed Visser de Kring Award 2020 gewonnen. Deze prijs (250 euro) wordt jaarlijks uitgereikt door de Kring van Hoofdredacteuren Hogeronderwijsmedia.

In haar verhaal ‘Wij houden de wetenschap voor gezien‘ laat Visser wetenschappers aan het woord die vanwege de werkdruk, de heftige concurrentie, de baanonzekerheid enzovoort, besloten het bijltje erbij neer te gooien.

Ook urgent voor andere universiteiten

Volgens de jury (Ally Smid van Trouw en Ditta op den Dries van Tubantia) stemt dit verhaal tot nadenken en zou het een sneeuwbaleffect moeten hebben: ook andere universiteiten moeten zich achter de oren krabben en kritisch kijken naar die ongezonde ratrace.

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar de journalisten Frank van den Nieuwenhuizen (Bron, Fontys Hogescholen) en Naz Taha (Punt, Avans Hogeschool). In totaal waren er 14 inzendingen: volgens de jury allemaal ‘pareltjes’.

Het is niet de eerste keer dat Ad Valvas in de prijzen valt: eerder al sleepten de redacteuren nog twee 1ste en drie 2de prijzen binnen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.