Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Acta-tandartsen raken door mondkapjes heen

Word je gek van de kiespijn of loop je nog met hechtingen rond, dan maakt de tandarts natuurlijk tijd voor je. Maar is er geen spoed, maar gewoon een controle of schoonmaakbeurt, dan gaat je afspraak vanaf donderdag 5 maart voorlopig niet door.

Door een landelijk tekort aan mondkapjes vanwege het coronavirus is ACTA gedwongen haar patiëntenzorg aan te passen. Weet je niet zeker of je een spoedgeval bent? Is het überhaupt nog wel veilig om nu met open mond in een tandartsstoel te liggen? (spoiler: die mondneuskapjes helpen niet genoeg tegen Covid19, maar wel tegen veel andere enge dingen.) Kijk bij de veelgestelde vragen op de website van Acta wat je wel of  niet kunt doen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.