Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

ACTA sluit deuren vanwege corona-uitbraak

De Amsterdamse faculteit voor tandheelkunde sluit de deuren wegens een uitbraak van corona onder studenten en medewerkers. De lessen en de niet spoedeisende behandelingen gaan deze week niet meer door.

Voor zover bekend is het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (Acta) de eerste faculteit die de deuren moet sluiten in de vierde coronagolf. Acta hoort bij de UvA en de VU.

De spoedzorg gaat wel door, net als “noodzakelijke activiteiten rondom onderzoek” en “bedrijfskritische processen”. Dat is net als in eerdere lockdowns. Ook het digitale onderwijs vindt gewoon plaats. De besmettingen zouden “buiten ACTA zijn opgelopen”.

Lustrumfeest

Het Parool spreekt van meer dan 20 gevallen en speculeert dat het virus zich vorige week tijdens een lustrumfeest zou hebben verspreid. De regels waren wel gevolgd: voor dat feest moest iedereen een QR-code laten zien.

Na meldingen van coronagevallen zou de decaan de studenten nogal dringend hebben verzocht om een zelftest te doen. Sommigen hadden kennelijk de indruk dat die zelftests gecontroleerd zouden worden. Daarvoor heeft ze in een mail haar excuses aangeboden, aldus het Parool.

De coronabesmettingen lopen op en ondanks de vaccinaties lijkt een landelijke lockdown niet langer ondenkbaar. Maar het hoger onderwijs hoeft de deuren niet meer te sluiten, verzekerde minister Van Engelshoven bij de start van het nieuwe studiejaar.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.