Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Willem Nagelprijs voor Marc Schuilenburg

Marc Schuilenburg, universitair docent aan de afdeling Strafrecht en Criminologie, ontving de Willem Nagelprijs 2014 voor zijn proefschrift Orde in veiligheid. Een dynamisch perspectief. Deze driejaarlijkse prijs van de Nederlandse Vereniging voor Criminologie bekroont het beste criminologische proefschrift, verdedigd aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Criminologie, dat op 12 en 13 juni plaatsvond aan de Universiteit Leiden. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Zijn boek Orde in veiligheid verscheen bij uitgeverij Boom Lemma. Schuilenburg schrijft ook opiniestukken in Advalvas.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.