Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Wie wil er 130 worden?

Als iedereen 130 wordt, is dat een zware last voor de maatschappij. Maar dat gaat wel gebeuren, meent hoogleraar Andrea Maier, hoogleraar ouderengeneeskunde. Zij is één van de sprekers tijdens de eerste discussie in de nieuwe debatreeks Grey Power van VUmc.

Kwaliteit van leven

Tijdens de bijeenkomst op 5 november die over de eeuwige jeugd gaat, praat zij onder leiding van Frenk van der Linden over het verbeteren van de kwaliteit van leven tijdens de latere jaren.  Zij gaat in discussie met Bert Keizer, verpleeghuisarts, filosoof en columnist. Hij vraag zich af of die toegevoegde jaren wel zo’n genoegen zijn.

Auteur Renate Dorrestein leest een speciaal geschreven persoonlijk verhaal voor.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.