Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Wetenschappers verstoppen Bob Dylan-citaten in hun artikelen

Een groep Zweedse wetenschappers publiceert al zeventien jaar wetenschappelijke artikelen met teksten van Bob Dylan in hun artikel. Ze zijn de auteurs van artikelen als: Nitric Oxide and Inflammation: The Answer is Blowing in the Wind, zo meldt  de Britse krant The Guardian.

Weddenschap

Het is inmiddels een langlopende weddenschap geworden: vijf wetenschappers van het Karolinksa Instituut in Stockholm doen een wedstrijdje wie voor zijn pensioen de meeste artikelen met Dylan-citaten gepubliceerd heeft gekregen. De winnaar krijgt een lunch in een lokaal restaurant.

De vijf onderzoekers, hier op de foto,  zijn allen groot fan van Dylan, vertellen ze in een interview op de site van hun eigen instituut: Goede muziek is innovatief, net als goed onderzoek, stellen ze. Toch willen ze liever bekend worden met hun eigen wetenschappelijke werk, dan met het citeren van hun idool, zo lieten ze weten aan The Guardian.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.