Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Waterlander en Cuijpers winnen Societal Impact Award

Tijdens de viering van de Dies Natalis zijn vandaag twee VU-onderzoekers beloond voor de maatschappelijke impact van hun onderzoek. Gezondheidswetenschapper en VU-promovendus Wilma Waterlander ontving de Junior Societal Impact Award. Zij kreeg de prijs van 5.000 euro voor haar onderzoek naar prijsmaatregelen om de keuze voor gezonde voeding te stimuleren. Lees meer over haar onderzoek en dat van de andere genomineerden voor de junior-award in het recentste nummer van Advalvas.

Psycholoog en VU-hoogleraar Pim Cuijpers ontving de Senior Societal Impact Award. Hij kreeg de prijs van € 5.000 voor zijn onderzoek naar het gebruik van televisie en internet bij de behandeling en preventie van psychische klachten zoals depressie. In het komende nummer van Advalvas (31 oktober) een uitgebreid portret over Cuijpers en zijn werk.

Juryvoorzitter rector magnificus Lex Bouter zei dat het dit jaar erg lastig was om winnars te kiezen uit de zes genomineerden. Kijk zelf naar het juryrapport.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.