Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

VUmc in zee met AMC

VUmc gaat een alliantie vormen met het academische ziekenhuis AMC.  De raden van bestuur van beide ziekenhuizen zullen samengevoegd worden. Doel van de samenwerking is een beter gebruik van mensen en middelen en de verbetering van complexe patiëntenzorg.

Neurologie en neurochirurgie

Concreet betekent dit dat Vumc de verantwoordelijkheid over neurologie en neurochirurgie krijgt, terwijl in het AMC een Vrouw-kindcentrum komt waar in de nabije toekomst alle patiënten terecht kunnen voor verloskunde, gynaecologie, voortplantingsgeneeskunde en kindergeneeskunde. Beide locaties blijven spoedeisende hulp en oncologische zorg bieden.

Goedkeuring

De plannen moeten nog goedgekeurd worden door onder andere de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de raden van toezicht en de ondernemingsraden.

Wat de gevolgen zouden zijn voor de medische faculteit, en wat de nu nog vage plannen voor een gezamelijke huisvesting zouden betekenen voor de toekomst van de Hortus, daarover later meer.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.