Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

VUmc deels weer open

De eerste patiënten keren vandaag terug in VUmc. Ook staan er weer operaties gepland.

Het ziekenhuis werd 8 september ontruimd vanwege ernstige wateroverlast door een gesprongen leiding in een nabij gelegen straat.

Test

De afgelopen twee weken is er hard gewerkt om het ziekenhuis weer te openen. De vitale infrastructuur werkt en blijkt stabiel. Daarnaast zijn alle technische voorzieningen in het ziekenhuis weer opgestart en uitvoerig getest.

Veel verpleegkundigen en artsen die de afgelopen tijd in andere ziekenhuizen voor de VUmc-patienten zorgden zullen geleidelijk weer terugkeren. Waarschijnlijk gaat woensdag de spoedeisende hulp ook weer open.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.