Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

VU-wetenschappers verhuizen naar Science Park

Vijfenveertig aard- en klimaatwetenschappers van de VU gaan werken in  het nieuwe SRON-hoofdkantoor op het Science Park. Ook dertien planeetonderzoekers van de VU krijgen daar hun werkplek.

SRON Netherlands Institute for Space Research verhuist van Utrecht naar Amsterdam en gaat intensiever samenwerken met de VU en de UvA.  In het nieuw te bouwen hoofdkantoor zullen alle deelnemende partijen onderzoek doen en een werkplaats hebben zodat de kruisbestuiving maximaal is. Het is de volgende grote aanwinst voor het Science Park, waar in november al het ARCNL geopend werd, een onderzoeksinstituut op het gebied van nano-lithografie.

De begrote kosten voor de bouw bedragen zo’n zestig miljoen euro. De bètafaculteiten van de VU en de UvA betalen gezamenlijk ongeveer een derde. Het overige deel komt voor de rekening van de gemeente, de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken én NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek), waar SRON onderdeel van is. Het is de bedoeling dat de bouw klaar is in het studiejaar 2018-2019.

Binnenkort meer nieuws hierover.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.