Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

VU scoort in finale

Kijk, zo hoort het. Een paar maanden geleden berichtte Advalvas dat er vorig jaar alleen UvA- en AMC-deelnemers in de finale van de Amsterdam Science & Innovation Award stonden. Of we daar niet iets aan konden doen.

Slagveld

En zowaar: de UvA werd in de finale weggevaagd. Geerten van Nieuw Amerongen van ICaR-VU ging er vandoor met de hoofdprijs van 5000 euro. Hij ontdekte dat een bestaand medicijn tegen kanker heel effectief is tegen het verminderen van oedeem veroorzaakt door vaatlekkage.  Bovendien kregen Micha Paalman (VUmc-FMT) en Andrea Candelli (FEW) een eervolle vermelding.

Jammer UvA, volgend jaar beter.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.