Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

VU-onderzoeksinstituut Clue scoort excellent

Het interdisciplinaire onderzoeksinstituut Clue heeft bij de internationale Research Review Humanities (QANU 2012) een uitzonderlijk goede beoordeling gekregen. Clue is sinds 2007 het onderzoeksinstituut voor het erfgoed en de geschiedenis van het cultuurlandschap en de stedelijke ruimte.

Hoge kwalificaties

De internationale visitatiecommissie publiceerde begin maart haar definitieve bevindingen. Daaruit blijkt dat de commissie het onderzoek van Clue op alle punten (wetenschappelijke kwaliteit, productiviteit, maatschappelijke relevantie en levensvatbaarheid) als ‘excellent’ beoordeelt. 

“Wij zijn natuurlijk zeer tevreden met deze eindkwalificaties”, aldus directeur Jan Kolen en coördinator Rita Hermans, “maar zijn vooral verheugd dat de commissie het belang inziet van ons bijzondere profiel: het erfgoed en de geschiedenis van onze leefruimte. Daarnaast heeft de commissie waardevolle suggesties gedaan om ons onderzoeksterrein verder uit te breiden met thema’s als immaterieel erfgoed en familiegeschiedenis”.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.