Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
28 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Troonrede: “Onderwijs en innovatie worden versterkt”

De demissionaire regering wil onderwijs en innovatie in 2013 versterken, zei koningin Beatrix zojuist in haar troonrede. Vooral de groeiende jeugdwerkloosheid baart het kabinet zorgen.

Centraal in de troonrede stond de noodzaak om de overheidsfinanciën op orde te brengen en de economische crisis het hoofd te bieden. “De regering beseft dat zij belangrijke offers vraagt van alle mensen”, zei de koningin, die dit keer minder aandacht had voor onderwijs dan vorig jaar.

De demissionaire regering wil maatregelen om het onderwijs te verbeteren en de keuze voor een beroepsopleiding aantrekkelijker te maken voor jongeren.

De troonrede is geschreven door de huidige demissionaire regering van premier Mark Rutte. De miljoenennota wordt om kwart over drie openbaar.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.