Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Superdocent mogelijk beste van het land

Drie keer werd Meindert Flikkema gekozen tot de beste docent van zijn faculteit en vorig jaar schopte hij het zelfs tot beste docent van de VU. Maar dit keer gaat hij voor de ultieme eer: hij is genomineerd voor de Docent van het Jaar Verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).  Op 5 maart hoort hij van minister Jet Bussemaker persoonlijk of hij de Comeniusbeurs krijgt.

Vijftigduizend euro

Deze beurs, ter waarde van vijftigduizend euro, kan ingezet worden om kennis en expertise met andere docenten te delen. Die kan de docent innovatiemanagement vast goed gebruiken. Hij vindt dat er binnen de universiteit te weinig geld en tijd vrijgemaakt wordt voor het geven van echt goed onderwijs.

Te weinig aandacht

“Onderwijs krijgt nog niet de aandacht die het verdient”, zegt Flikkema eerder tegen Advalvas. “Promotie, demotie, je hele academische carrière wordt bepaald door wat je presteert op onderzoeksgebied. Natuurlijk, je moet in staat zijn ook nog de boel droog te houden als je voor het bord staat, maar het draait vooral om publicaties.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.