Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Simon Twaalfhoven wint scriptieprijs

Student bestuurskunde Simon Twaalfhoven schreef in 2014 de beste masterthese van de faculteit Sociale Wetenschappen. Vrijdag 16 januari kreeg hij tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de faculteit de Van der Zouwen award uitgereikt.

Volgens het juryrapport heeft hij met zijn onderzoek Pursuing zero accidents: applying zero-tolerance? laten zien dat hij ‘dicht in de buurt van een visionair wetenschapper staat. Hij ging een weg die nog niet eerder gebaand was. Hij oversteeg de disciplinaire grenzen door kennis en inzichten van organisatiewetenschappen op een volkomen logische wijze te combineren met kennis van de criminologie.’

Beste proefschrift

De prijs voor de beste dissertatie ging naar Nicoletta Dimitrova voor haar proefschrift ‘Rethinking Errors’.

‘De uitzonderlijke kwaliteit is naar het oordeel van de jury erin gelegen hoe de bomen het bos maken. Zoals veel van de voorgelegde proefschriften is het een studie in delen, in dit geval ook in afzonderlijk reeds gepubliceerde en te publiceren deelstudies. Het is niet gemakkelijk om van losse onderdelen een coherent geheel te maken en juist daarin is Dimitrova – daarin ongetwijfeld op gepaste wijze bijgestaan door haar promotoren Groenewegen, van Dijck en Van Hooft – op uitzonderlijke wijze geslaagd.’

Zie ook het fotoverslag van de bijeenkomst op Facebook.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.