Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Prijsje erbij voor VUmc-onderzoekster

Onderzoekster Frances de Man krijgt morgen de Nederlandse L’Oréal-UNESCO beurs For Women in Science. De beurs van 25000 euro is bedoeld voor haar onderzoek naar een betere behandeling van pulmonale hypertensie (PAH), een ongeneeslijke longziekte. Het is een ziekte die relatief vaak volwassen vrouwen met jonge kinderen treft.

Veni

De beurs geeft haar de gelegenheid om zich een paar maanden alleen te richten op het schrijven van wetenschappelijke artikelen in het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) in Wassenaar. De Man is lekker bezig. Eerder dit jaar kreeg ze een Veni-beurs van 250.000 euro.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.