Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

‘Praat Nederlands met me’ nu eitje dankzij app

In meer dan 55 landen willen ze weten hoe je in een café bitterballen bestelt. Een gratis spelletje waarmee je Nederlands kunt leren is al tienduizend keer gedownload. 

Afgelopen mei werd de Hoi Holland-app gelanceerd, waarmee buitenlanders spelenderwijs Nederlands kunnen leren. De app is bedoeld voor studenten die hierheen komen en alvast wat kennis van het Nederlands  willen opdoen: samen met een paar Nederlandse ‘vrienden’ kun je bloemen kopen, boodschappen doen en dus ook bitterballen bestellen.

Band versterken

Het spel is volgens EP-Nuffic het meest populair in Duitsland, Mexico, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. “Maar ook in China wordt de app vaak gespeeld. Meer dan 1.250 Chinezen, die in Nederland gaan studeren of dat overwegen, hebben de app gedownload.” 

Buitenlandse studenten gaan na hun studie veelal weer weg uit Nederland. De overheid zou graag willen dat ze hier blijven, gezien hun bijdrage aan de economie. De app is onderdeel van het actieprogramma Make it in the Netherlands!, dat de band van buitenlandse studenten met Nederland moet versterken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.