Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Onderzoek administratie Kindergeneeskunde VUmc

“Volkomen onverwacht.” Zo noemt een voorlichter van VUmc het bezoek van een onderzoeksleider van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan de Raad van Bestuur van VUmc . Hiermee kondigde de NZa afgelopen maandag haar onderzoek naar de zorgadministratie van de afdeling kindergeneeskunde van VU medisch centrum aan.

Te hoge declaraties

Op dit moment worden verschillende medewerkers ondervraagd over de periode 2008 tot en met 2011. Ook worden grote delen van de administratie gekopieerd en meegenomen. “Er zijn aanwijzingen dat er bij de verzekeringen meer gedeclareerd is dan mag,” zegt woordvoerster Jaco van Lambalgen van NZa.

NZa

VUmc geeft volledige inzage. “Als er fouten zijn gemaakt, dan willen wij dat ook weten.” Hoewel de NZa de bevoegdheid heeft om onderzoek te doen, is niet elk ziekenhuis even welwillend. Zo moest de zorgautoriteit een rechtszaak aanspannen tegen de Ommelander Ziekenhuis Groep uit Winschoten om alle gegevens daar op tafel te krijgen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.