Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Onderzeeërfiets wint van topzwemmer

De duikbootfiets van studenten van de TU Delft en de VU heeft gewonnen van de olympisch zwemmer Kyle Stolk. Gisteren namen Stolk en ‘piloot’ Robin van der Sande het tegen elkaar op in het Pieter van den Hoogenbad zwemstadion in Eindhoven. Na 100 meter tikte de onderzeeër anderhalve seconde eerder de kant aan dan topzwemmer Stolk.

‘Een heerlijke testdag met een mooi resultaat’, schrijft Van der Sande op Facebook. ‘Was heel leuk om het op te nemen tegen een olympisch zwemmer.’ Stolk zint op revanche.

Keerpunten

Hoewel de duikfiets veel harder kan dan Stolk, was het toch de vraag of de studenten gingen winnen. De keerpunten zorgden voor flinke vertraging. Maar uiteindelijk moest de olympisch zwemmer het toch tegen de mensaangedreven machine afleggen.

Voor de onderzeeër Wasub was deze race een test voor het eigenlijke doel: een slalomwedstrijd voor mensaangedreven onderzeeërs in Engeland. Studenten van bewegingswetenschappen aan de VU trainen de piloot.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.