Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

NWO verhoogt Veni- en Vidi-beurzen

Vanwege gestegen salarissen en prijzen heeft wetenschapsfinancier NWO de Veni- en Vidi-beurzen voor toponderzoekers opgehoogd. De wijziging gaat per direct in en geldt dus ook al voor aanvraagrondes die nu lopen.

De wetenschap vroeg al langer om hogere onderzoeksbeurzen. Die waren steeds minder kostendekkend, zeker sinds de universitaire salarissen in augustus met 9 procent omhooggingen. NWO erkende het probleem en heeft besloten om de beurzen met extra geld van het ministerie van OCW “beter kostendekkend” te maken.

De Veni-beurs gaat van maximaal 280 duizend naar 320 duizend euro en de Vidi-beurs van 800 duizend naar 850 duizend euro. Bij de ruimere Vici-beurs is de verhoging minder urgent, volgens NWO. Daar blijft het maximale bedrag staan op 1,5 miljoen euro.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.