Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

NVAO trekt per direct accreditatie in

De bacheloropleiding van de particuliere Europort Business School is per direct zijn erkenning kwijt. De NVAO geeft geen tijd voor verbetering en dat is niet eerder voorgekomen.

De opleiding ‘International business and management studies’ is niet goed genoeg, oordeelde onderwijskeurmeester NVAO. Normaal gesproken krijgen opleidingen waar iets mis mee is een herstelperiode van één of twee jaar om verbeteringen door te voeren. Maar kennelijk heeft de NVAO daar deze keer geen vertrouwen in.

Niveau te laag

Volgens de onderwijskeurmeester zijn de toetsen van de opleiding onder de maat en is het eindniveau van studenten te laag. Verder worden studenten niet goed begeleid.

Het negatieve oordeel betekent dat onderwijsminister Jet Bussemaker de accreditatie per direct intrekt. Daardoor krijgen studenten van de opleiding geen erkend diploma meer. De instelling “moet er voor zorgen dat de huidige studenten op de hoogte worden gesteld van dit besluit en moet de huidige studenten in staat stellen hun opleiding af te ronden”, aldus het ministerie in een verklaring.

 

De business school is gevestigd in Amsterdam en Rotterdam en biedt behalve een hbo-bacheloropleiding ook een (niet-erkende) associate degree-opleiding en een aantal mbo-opleidingen. De instelling gaat bij de Raad van State in hoger beroep tegen het besluit van de minister. De zaak wordt half mei behandeld.

De instelling wil nog niet reageren op de zaak. Een telefoniste laat weten dat er “niemand aanwezig is op de hbo-afdeling”. Het oordeel wordt later gepubliceerd en de NVAO kan nog geen toelichting geven.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.