Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Nieuwe onderzoeksgroep ‘Ambient Assisted Living’

Psycholoog Peter Roelofsma experimenteert al een hele tijd met virtuele coaches voor zelfstandig wonende ouderen. Zie daarvoor het artikel ‘Oud worden met Peter of Anne’ in deze Ad Valvas. Begin augustus is er rond dit project een nieuwe onderzoeksgroep opgericht, de AAL-VU onderzoeksgroep. AAL staat voor ‘Ambient Assisted Living‘.

Ambient Assisted Living‘ gaat over het ontwikkelen en onderzoeken van technologie ter ondersteuning van  preventie en management van chronische ziekten. De groep staat onder leiding van hoogleraar Artificial Intelligence Jan Treur. ‘Uitvoerend producent’ Roelofsma is voor de gelegenheid overgestapt van de faculteit der Sociale Wetenschappen naar de faculteit der Exacte Wetenschappen.

De groep krijgt de beschikking over vier nieuwe promovendi. (PB)

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.