Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Moocs straks ook in Chinees, Arabisch en Russisch

De massive open online courses (moocs) die de TU Delft sinds september 2013 aanbiedt, trokken meer dan 250 duizend deelnemers. Toch is de belangstelling dit jaar minder groot.

“Het nieuwe is er een beetje af”, vermoedt woordvoerder Karen Collet. Vorig studiejaar deden bijna 140 duizend cursisten mee aan vijf moocs. Nu zijn er ruim 110 duizend deelnemers, terwijl er tien moocs zijn bijgekomen.

Nooit verwacht

Het zijn er nog altijd veel. “Toen we ruim een jaar geleden begonnen met het aanbieden van massive open online courses hadden we zulke hoge aantallen nooit verwacht”, schrijft Anka Mulder, vicevoorzitter van de TU Delft in haar blog.

De Delftse moocs trekken vooral veel Amerikaanse cursisten, op de voet gevolgd door Indiërs. De TU wil de moocs gaan vertalen in het Chinees, Arabisch en Russisch en ze bovendien inzetten om het onderwijs op de campus te verbeteren. Daarmee denkt ze beter tegemoet te komen aan de verschillende leerstijlen van studenten.

Reguliere geslaagden

Overigens volgen lang niet alle cursisten de hele mooc. Ongeveer de helft staat bij de TU Delft bekend als ‘serieus’ en zo’n vijf procent – ruim tienduizend studenten – behaalt het tentamen met het bijbehorende certificaat. Nog altijd een veelvoud van het aantal reguliere geslaagden aan de TU Delft.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.