Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Met Chinezen de rol van religie bestuderen

Afgelopen woensdag was de School of Philosophy van Renmin University in Beijing hier op bezoek. De Chinese delegatie besprak met de faculteit Godgeleerdheid het gezamenlijke onderzoek naar de toenemende rol van religie in de Chinese samenleving, en de rol van de staat daarin. Een intrigerend onderwerp, waar we op een later tijdstip graag diepgaander op terugkomen. Maar voor nu willen wij u de foto niet onthouden. En de eregalerij op de achtergrond.

Op de voorgrond ziet u van links naar rechts: prof. Wei Dedong (boeddhisme), Peter Peverelli (China desk), Kees Kouwenaar (Senior advisor International Strategy), Eddy van der Borght (vice-decaan Godgeleerdheid), prof. Liu Dachun (wetenschapsfilosofie), Frank van der Duyn Schouten (rector), prof. Hao Lixin (decaan School of Philosophy) en André van der Braak (boeddhistische filosofie).

Mannen worden vrouwen

Allemaal mannen ja, maar dat is toeval hoor: in de eregalerij van filosofen en theologen achter hen prijken wel degelijk ook gerenommeerde vrouwen. Bijna helemaal rechts ziet u bijvoorbeeld Manuela Kalsky (die sinds anderhalf jaar de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving bekleedt) tussen twee heren door gluren. Die eregalerij laat trouwens een mooie evolutie zien: naarmate de portretten recenter zijn, worden de schilderijen foto’s, en de mannen vrouwen…

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.