Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
28 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Meer eer voor Henri Bal

Hoogleraar Henri Bal is sinds kort lid van de Academia Europea, de Europese KNAW.  Hij werd voorgedragen door een UvA-wetenschapper. “Je ziet hoe goed de voorgenomen fusie werkt”, grapt hij. Het was nog geen gelopen race,  Bal moest zijn doopceel en publicatielijst insturen. “Het schijnt dat er ook geregeld mensen afgewezen worden.”

De Academia Europea adviseert de EU op het gebied van wetenschap  en onderwijs.  Jaarlijks wordt er een grote conferentie georganiseerd. Bal is vooral in zijn sas dat er, in tegenstelling tot de KNAW, een aparte afdeling voor informatica is. “Het is toch raar als je met mensen van een andere discipline aan tafel moet.”

De aanstelling levert hem naast de eer niets extra’s op. “Het is eerder andersom: ik moet jaarlijks 120 euro contributie betalen.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.