Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

KNAW krijgt voor het eerst een vrouwelijke president

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen heeft een nieuwe president gekozen: José van Dijck, hoogleraar media en cultuur, neemt op 18 mei het stokje over van Hans Clevers.

Media en cultuur

Na twee presidenten uit de bètahoek, geneticus Hans Clevers en natuurkundige Robbert Dijkgraaf, heeft de KNAW gekozen voor een president afkomstig uit een andere hoek: José van Dijck is hoogleraar media en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en was daar eerder decaan van de faculteit geesteswetenschappen. Van Dijck is de eerste vrouwelijke president van de KNAW.

Zwaarder dan verwacht

Clevers maakte eind vorig jaar bekend te stoppen, omdat hij de combinatie met zijn wetenschappelijk werk zwaarder vond dan verwacht.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.