Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Kinderen mogen bloedprikken in VUmc

Zelf bloedprikken, een kijkje nemen in de traumahelikopter of een rondleiding in het laboratorium? Het kon allemaal afgelopen woensdagtijdens een unieke rondleiding in VUmc voor kinderen. De veertien kinderen wonnen deze  prijs tijdens het Weekend van de Wetenschap in oktober.

Traumahelicopter

Onder begeleiding van drie geneeskundestudenten mochten 14 kinderen een voor een bloedprikken op een kunststof prikarm waarbij ‘echt bloed’ tevoorschijn kwam. Naast het bloedprikken bezochten de kinderen de andere interessante plekken van VUmc. Zo mochten zij de traumahelikopter van binnen en buiten bewonderen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.