Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Kandidaten gezocht voor ‘onwijs leerzaam’ bestuursjaar

Ze zijn nog maar halverwege hun eigen bestuursjaar, en toch zijn de bestuurders van ISO en LSVb alweer op zoek naar hun opvolgers. “Enthousiaste mensen die veel willen leren.”

De bestuurders van de Landelijke Studenten Vakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg zitten bij minister Bussemaker aan tafel, mobiliseren Kamerleden om kritische vragen te stellen en zorgen voor juridische bijstand aan studenten. “Mijn weken zijn supergevarieerd”, zegt Linde de Nie van het ISO. “Elke dag is anders.”

Echt invloed

De studentenorganisaties hebben echt invloed, zeggen ze zelf. “Het is mooi om te zien wat we kunnen bereiken”, aldus Sara Spano van de LSVb. “Het is onwijs leerzaam om te zien hoe het allemaal werkt in het onderwijs en in Den Haag”, vult De Nie aan.

Luie borrelaars hoeven niet te solliciteren, want een bestuursjaar is hard werken. Meer dan fulltime zijn de besturen in touw. “Op de hectische momenten moet je er echt wel zijn”, zegt Spano.

Iedereen is welkom

In principe kan iedereen solliciteren, verzekeren beide voorzitters. Ervaring is een pre, maar geen voorwaarde. “Het is vooral belangrijk dat mensen elkaar aanvullen”, aldus De Nie. Sollicitanten hoeven geen student meer te zijn. Spano is afgestudeerd, De Nie heeft een bachelordiploma en wil volgend jaar beginnen aan een master.

Bestuursleden krijgen een vergoeding van 1650 euro netto per maand. Solliciteren bij de LSVb kan tot 5 februari, voor het ISO heb je tot 19 februari de tijd.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.