Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Incest breekt de band met God

Incest werkt vooral beschadigend op de relatie van het slachtoffer met God. Dat blijkt uit het onderzoek van Adriana Balk-Van Rossum.

Zij analyseerde de levensverhalen van 57 vrouwen met een incestervaring. Gisteren promoveerde ze bij Godgeleerdheid op haar onderzoek. 

Veiligheid

Balk-Van Rossum: “Deze slachtoffers verloren het gevoel van vertrouwen, veiligheid en Gods liefde. Klemmende vragen als ‘Waar was Hij en waarom deed Hij niets?’ versterkten de schade aan de relatie met God.” Bij de helft van deze groep was er sprake van uiteindelijk herstel van de relatie, bij de andere helft niet. 

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.