Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Hack de toekomst

Hoe kun je computers beveiligen tegen aanvallen van cybercrime? Hoe zorg je dat software niet alleen nu veilig is, maar ook in de toekomst tegen aanvallen kan?

Hackhoogleraar Herbert Bos vertelt maandag 28 april tijdens de Public Science-lezing: Hack de toekomst over deze en andere dilemma’s rond hacken.  Samen met theatermaker Frank Kupper praat hij met het publiek over de problemen van softwarebeveiliging, de grote kenniskloof tussen hackers en niet-hackers en de verwevenheid van hacking met ons eigen leven. Belangrijke vraag: hoe machtig zijn hackers eigenlijk?

De toegang is gratis maar reserveren is wel handig.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.