Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Gratis taaladvies op je mobiel

Stel je een vraag aan hen, of aan hun? Ga je ervan uit, of er vanuit? Een nieuwe, gratis app van het Genootschap Onze Taal bevat duizenden adviezen over correct taalgebruik.

De gisteren gelanceerde app geeft antwoord op brandende vragen over voorzetsels, werkwoordvervoegingen en verwijzingen en bouwt voort op het succes van de Taaladviesdienst van het Genootschap. Handig voor scripties en essays.

“We merkten dat steeds meer mensen via hun mobiel naar de website kwamen”, zegt Wouter van Wingerden van Onze Taal. “Dan is een app natuurlijk veel handiger.” De behoefte blijkt groot. Precieze cijfers zijn er nog niet, maar het programmaatje staat binnen een dag op nummer zes in de appstore van iTunes. Ook Android-gebruikers kunnen hem downloaden.

En die vraag? Die stel je aan hen. Maar: ik stelde hun een vraag.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.