Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Gezondheidswetenschappen keurde te veel scripties goed

De opleiding gezondheidswetenschappen van de VU deelde volgens onderwijskeurmeester NVAO onterecht voldoendes uit. Ze krijgt een jaar de tijd om de beoordeling van eindscripties te verbeteren.

Van de 25 scripties die de deskundigen van de NVAO vorig jaar opvroegen bij de bacheloropleiding gezondheidswetenschappen, hadden er vier geen voldoende mogen krijgen. Bij de masteropleiding waren zelfs zes van de 25 eindscripties eigenlijk onvoldoende. Ook de cijfers voor stages zijn “aan de hoge kant” en de beoordeling van individuele bijdragen van studenten aan groepsproducten laat eveneens te wensen over.

Onderwijsniveau wel in orde

De opleiding krijgt van de NVAO tot juni 2014 de tijd om zich te verbeteren en werkt al aan een herstelplan. De voorwaarden zijn gunstig volgens de NVAO: het niveau van gezondheidswetenschappen, met zo’n vierhonderd eerstejaars de grootste van Nederland, is voldoende, al kan de studielast wel wat zwaarder. Het onderwijsprogramma van gezondheidswetenschappen is in orde en de docenten zijn gemotiveerd en deskundig. In de periode dat de stages beoordeeld moeten worden is hun werkdruk erg hoog. Ook daar zou de opleiding iets aan moeten doen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.