Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Drempel voor vragen bij docenten is te hoog geworden

Flexwerken is tot daaraantoe. Maar als je docenten wegstopt achter een glazen wand, worden ze ontoegankelijk voor studenten, vindt studentenraadslid Joeri Donker. Hij is niet enthousiast over het flexwerken dat op verschillende faculteiten al ingevoerd is.

Drempel

“Ik zeg nee tegen het verdwijnen van docenten achter een deur. Daarmee worden ze ontoegankelijk voor studenten en dat is een bezuiniging op de onderwijskwaliteit.” Hij vindt dat de drempel om nog wat vragen aan een docent te stellen, nu te hoog is geworden.

Flexwerken

Sowieso had hij liever gehad dat beleidsmakers studenten en medewerkers over het flexwerken hadden laten meepraten. “Zodat er een situatie ontstaat die voor iedereen bevredigend is.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.