Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Docenten voor docenten

Hoe boei je je studenten? In korte filmpjes vertellen acht docenten van het jaar bij de faculteit Sociale Wetenschappen met welke trucs zij hun studenten motiveren. Geef een goede show weg, zet je studenten heel hard aan het werk en laat zien dat je zelf ook worstelt met de stof, zijn drie van de tips.

Geen labbekakkerij

En accepteer geen labbekakkerij. Docent Sierk Ybema: “Studenten vinden het stoer om colleges en tentamens niet voor te bereiden. Dat is de dood in de pot. We moeten collectief strenger worden en meer onvoldoendes geven.”

Lees meer tips: ‘We moeten meer onvoldoendes geven’ in Advalvas #11. Je vindt de filmpjes op de website van de faculteit.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.