Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Docent ontmoet Joego-mafiabaas

Docent journalistiek Devid Ilievski vond de VU alleen niet spannend genoeg en deed de afgelopen vijf jaar in zijn vrije tijd onderzoek naar Joego-maffiabaas Sreten Jocic.

Rivaal

Deze aartsrivaal van Willem Holleeder was verdachte van de moord op Sam Klepper en een aanslag op officier van justitie Koos Plooij.  Wat ooit bedoeld was als een reportage voor Nieuwe Revu groeide uit tot een boek dat deze maand verscheen.

Mafiabaas

Als kind van twee gastarbeiders wist Ilievski zijn kennis van de taal en cultuur gebruik te maken om door te dringen tot de familie en vrienden van de mafiabaas.  “Zo sprak ik zijn vrouw, een familievriend en zijn meester van de lagere school.” Met als klapstuk een interview met Jocic zelf, die inmiddels in de Servische gevangenis zit.

Script schrijven

Gaat Ilievski zich zijn eerste vrije zomer in jaren nu vervelen? “Nee, ik heb me al opgegeven voor een zomercursus script schrijven op Berkeley.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.