Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Diploma’s ongeldig door fout met proctoringsoftware

Vanwege haperende proctoringsoftware heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam met terugwerkende kracht bijna honderd online tentamens ongeldig verklaard. Van zeker vijftien studenten is daardoor het diploma ingetrokken, meldt de NOS.

Het gaat om tentamens die in juli werden afgenomen bij de Erasmus School of Law. Tijdens de toets ging er iets mis met de proctoringsoftware, waardoor studenten niet tijdens het hele tentamen konden worden gefilmd en gecontroleerd.

De EUR heeft de tentamens daarom ongeldig verklaard. De gedupeerde studenten zijn pas vorige week per mail geïnformeerd, omdat softwarebedrijf ProctorExam de gebrekkige beelden niet eerder kon aanleveren.

Advocaat

Sommige studenten hebben een advocaat ingeschakeld en willen een herkansing zonder proctoring, bijvoorbeeld in de vorm van een openboektentamen. Ze vinden het oneerlijk dat het nu lijkt alsof ze fraude hebben gepleegd, zeggen ze tegen de NOS.

Volgens een woordvoerder van de Erasmus Universiteit klopt de berichtgeving. De Erasmus School of Law was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.