Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

College van bestuur steunt onderwijsstakers op 15 maart

VU-studenten en –medewerkers die mee willen doen aan de landelijke onderwijsstaking op 15 maart, weten zich gesteund door hun college van bestuur. De aanwezigheidsplicht vervalt en wie een tentamen of college mist, wordt alternatieven geboden.

Net als bij de ‘WO in actie’-dag op 14 december stelt het college van bestuur een aantal voorwaarden aan de actievoerders, zo meldt het in een bericht. De aanwezigheidsplicht vervalt voor alle activiteiten en alle tentamens gaan door, maar studenten die in Den Haag gaan protesteren, krijgen een andere gelegenheid om het tentamen te doen of ze kunnen een herkansing doen.

Actievoerende docenten moeten wel zelf voor een vervanger te zorgen bij een tentamen. Ze mogen colleges annuleren, maar moeten dan wel een alternatief bieden aan studenten die niet gaan demonstreren.

Docenten die niet gaan demonstreren, moeten studenten die hun college missen omdat ze wel gaan, een alternatief bieden. Die moeten wel eerst melden dat ze gaan.

Ook andere medewerkers dan docenten wordt verzocht het aan hun leidinggevende door te geven als ze naar Den Haag gaan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.