Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Autochtoon etnische minderheid in Amsterdam

De minderheid van de Amsterdammers is autochtoon en daar moeten we aan wennen. Dat zei hoogleraar diversiteit en onderwijs Maurice Crul in zijn oratie op vrijdag 22 maart. “Integreren is een achterhaald concept”, betoogde Crul. De politiek in Nederland vindt nog steeds dat als je in Nederland komt, je je moet aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden. “Maar wie moet in een stad als Amsterdam die aanpassing gaan afdwingen als er niet één dominante groep is?” Dat is de ene boodschap die Crul geeft, en aan de andere kant geeft hij aan dat deze verschuiving voor problemen kan zorgen. Crul: “Mensen die zich niet aanpassen aan die superdiversiteit krijgen een probleem. Je medestudent of leidinggevende zal steeds vaker een Marokkaanse of Turkse Amsterdammer zijn.”

Voor een interview met Maurice Crul klik hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.