Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Anatomie is een levend vakgebied

Wie afscheid wil nemen van Henk Groenewegen, hoogleraar anatomie en embryologie, moet snel zijn. Om kwart voor vier houdt hij zijn afscheidsrede in de Aula.

Anatomie

Het thema is: anatomie, een levend vakgebied. “Hoewel aangenomen mag worden dat de bouw van het menselijk lichaam in de afgelopen eeuwen niet is gewijzigd, zijn anatomische beschrijvingen en afbeeldingen tijdgebonden. Zo blijft de anatomie een dynamisch vakgebied”, zegt Groenewegen.

Hiermee verwijst hij onder meer naar de resultaten van het neuroanatomisch onderzoek naar de structuur en verbindingen van de hersenschors. De inzichten in de werking ervan zijn de afgelopen tientallen jaren sterk veranderd.

Prijs

Groenewegen kan het weten: zelf was hij 38 jaar lang verbonden aan VUmc. Groenewegen deelde zijn kennis graag. Tweemaal won hij een prijs voor beste docent bij geneeskunde.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.