Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

ACTA stopt in Almere

Tandartsstudenten kunnen vanaf september 2016 niet meer terecht in Almere. Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) stopt daar met de opleiding.

Volgens de woordvoerder van ACTA zijn er verschillende redenen om te stoppen. “We willen onze gebouwen efficiënt benutten en in Amsterdam hebben we genoeg ruimte voor alle studenten. Bovendien heeft de praktijk in Almere nieuwe apparatuur en uitbreiding nodig. Dus ook geld speelt een rol.”

Studententeams

Sinds 2003 doen alle derdejaars masterstudenten – jaarlijks zo’n 120 – hun laatstejaarsstage in de praktijk in Almere. Ze werken daar als tandarts samen met mondhygiënisten van de Hogeschool InHolland in zogenaamde mondzorgteams. ACTA wil al eerder in de opleiding met die teams starten. “Het is daarom logischer om alles bij elkaar te hebben, met ook specialismen als orthodontie en implantologie dichtbij”, aldus woordvoerder Wrister Grommers.

De praktijk in Almere zal worden overdragen aan een andere partij. De circa 5000 patiënten hoeven dus geen andere tandarts te zoeken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.