Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Acta scoort ‘excellent’ voor onderzoeken tandheelkunde

Het wetenschappelijke onderzoek aan de gemeenschappelijke tandheelkundige faculteit van VU en Uva is zeer goed tot excellent. Zo oordeelt een externe commissie die het onderzoek tussen 2007 en 2013 bekeek.

Zwaartepunt

De onderzoekskwaliteit van de twee zwaartepunten van ACTA, Oral Infections and Inflammation en Oral Regenerative Medicine, wordt gekwalificeerd als excellent. Hiermee behoren zij tot de meest invloedrijke onderzoeksgroepen wereldwijd op hun terrein. De implantologen/tandarts-prothetisten worden als zeer goed beoordeeld.

Protocol

Het onderzoek is uitgevoerd volgens het herziene SEP (Standaard Evaluatie Protocol) van KNAW, NWO en de VSNU waarbij wetenschappelijk onderzoek elk zes jaar worden beoordeeld.

Interactie

“Deze uitkomst ondersteunt de keuze ons onderzoek te concentreren in twee onderzoeksprogramma’s”, zegt ACTA-decaan Albert Feilzer. “Het zorgt voor vruchtbare interactie tussen onze onderzoekers en maakt ACTA interessant voor andere partijen om mee samen te werken.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.