Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Vlnr Emma de Jager, Sylvester Luucies, Themida Korakaki en Ethna Salim Arooni

Volg de ups en downs van deze eerstejaars

Elke twee weken kun je hier lezen hoe het komend jaar gaat met deze nieuwe bachelorstudenten. Ze hebben er zin in. Alle vier. ‘Het is een nieuw hoofdstuk in mijn leven.’

Ik tref Emma de Jager (17) op de eerste introductiedag. Ze begint aan criminologie. “Ik ben er nog maar net, dus ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten.” Ze heeft vooral zin in de gezelligheid. Ze hoopt veel nieuwe mensen te ontmoeten. “Ik wil nog naar de borrels van Skøll gaan. En ik heb zin in de sportdag.”

Emma de Jager

 

Eerstejaars pedagogische wetenschappen Ethna Salim Arooni (18) woont nu nog bij haar ouders, maar is wel van plan om uit huis te gaan dit jaar. “Gelukkig kan ik bij mijn zus slapen, ze woont hier tien minuten fietsen vandaan. Dat is ook wel handig als ik ’s avonds nog wat wil drinken met mensen van mijn studie.” Ze heeft zin in de colleges op de campus, maar online onderwijs vindt ze beduidend minder. “Ik ga dan gewoon met mijn laptop ergens op de campus zitten. Dan moet ik wel even een goed plekje vinden.”

Ethna Salim Arooni

 

Sylvester Luucies (18) kijkt erg uit naar zijn studie computer science. Hij woont bij zijn ouders in Heerhugowaard. “Ik zit voorlopig nog wel goed. Het is best een goede verbinding, ik ben er binnen een uurtje.” Sylvester gaat de opleiding open in, dus hoe het komende jaar eruit gaat zien, weet hij nog niet. “Het is een nieuw hoofdstuk in mijn leven!”

Sylvester Luucies

 

De Griekse Themida Korakaki (20) kwam voor het eerst naar Nederland tijdens kerst, meer dan drie jaar geleden. Ze vond Amsterdam zo leuk dat ze wilde blijven. Ze doet cultural anthropology and development sociology. Dit is niet haar eerste studie, drie jaar geleden startte ze de bachelor business aan de UvA. “But that wasn’t for me. So I hope Anthropology suits me.”

Themida Korakaki

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.