Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

UvA pikt bezetting niet

De faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam heeft gisteravond het gekraakte pand gesloten voor medewerkers. Actievoerders van De Nieuwe Universiteit bezetten eerder die dag een aantal ruimtes in het pand in de binnenstad. Volgens de universiteit is het door barricades niet meer brandveilig.

Stappen 

Gistermiddag liet de UvA in een persbericht weten dat ze het wederrechtelijk betreden of in gebruik nemen van panden van de UvA niet tolereert. Het bestuur ‘beraadt zich op stappen’ en wijst er op dat de UvA de afgelopen maanden uitgebreid werk gemaakt van democratisering, het versterken van de medezeggenschap, het beperken van het aantal flexcontracten en andere zaken die tijdens bezetting van het Maagdenhuis opkwamen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.