Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

UvA-medewerkers stellen ultimatum

Medewerkers van de Universiteit van Amsterdam eisen dat het bestuur de universiteit democratiseert, dat het de vertrouwensrelatie met studenten en personeel herstelt en dat er onderzoek komt naar de financiën van de instelling. Anders komen ze in actie. 

De hal van het Maagdenhuis stond aan het eind van de middag stampvol tijdens het oplezen van een statement van een groep medewerkers die zichzelf ‘Rethink UvA’ noemt. Als het bestuur van de UvA niet voor vrijdag 16.00 uur heeft voldaan aan drie van hun eisen, volgen er acties, bijvoorbeeld stakingen of de bezetting van andere universiteitsgebouwen. 

De medewerkers steunen de studenten die op dit moment al een week in het Maagdenhuis bivakkeren van harte, aldus het statement. Behalve de drie eisen die onmiddellijk moeten worden ingewilligd, liggen er ook een aantal eisen voor de lange termijn.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.