Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

UvA en HvA zetten huwelijk nog even voort

De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam houden toch nog even een gezamenlijk bestuur. Eigenlijk wilden decanen, studenten en medewerkers van de UvA dat niet meer.

De hogeschool en de universiteit hebben een moeizame relatie. De mega-instelling heeft een gezamenlijk college van bestuur, maar daar is niet iedereen gelukkig mee. Omdat er nieuwe bestuursleden gekozen moesten worden, opperde een deel van de UvA-gemeenschap vorige week om de twee instellingen meteen te splitsen en twee besturen aan te stellen. De HvA wilde liever weer een gezamenlijk bestuur.

Dat laatste is nu gebeurd. Geert ten Dam is de nieuwe collegevoorzitter en Karen Maex wordt rector magnificus. Het bestuur van UvA/HvA bestaat verder uit Hans Amman en Huib de Jong. Amman zou binnenkort vertrekken, maar blijft toch nog aan tot 1 januari 2017.

Het nieuwe bestuur gaat de samenwerking tussen beide instellingen “evalueren”. De verwachting is dat dit onderzoek zal leiden tot een splitsing.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.