Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

UvA en hogeschool willen uit elkaar

Als het aan het huidige gezamenlijke college van bestuur ligt, hebben de UvA en de HvA per januari 2017 weer elk hun eigen bestuur. De bestuurlijke fusie zou te weinig hebben opgeleverd.

Er zijn veel mooie voorbeelden van samenwerking tussen HvA en UvA in onderwijs en onderzoek, maar die zouden mogelijk ook zonder de bestuurlijke samenwerking tot stand zijn gekomen, concluderen Berenschot en Deloitte in twee vandaag verschenen onderzoeksrapporten.

Op basis van deze rapporten geeft het college van bestuur de voorkeur aan beëindiging van de in 2003 gestarte bestuurlijke fusie. Dat zou betekenen dat beide instellingen weer een eigen college krijgen.

Definitief besluit

Collegevoorzitter Geert ten Dam wil de rapporten de komende tijd bespreken met management, medezeggenschap, medewerkers en studenten van de UvA en de HvA. “In die gesprekken gaat het niet alleen over het beëindigen van de personele unie, maar ook over hoe we het goede van de samenwerking kunnen behouden, zowel in onderwijs en onderzoek als in de gezamenlijke dienstverlening.’

Het is de bedoeling dat het definitieve besluit over de splitsing vóór 1 januari valt.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.